AKHİSAR KULİS HABER

AKHİSAR BELEDİYESİ AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun yönetiminde Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda 6 gündem ve 1 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

AKHİSAR BELEDİYESİ AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
02 Ağustos 2023 - 6:55

Meclis toplantısı öncesi gündeme dair açıklamalarda bulunan Başkan Dutlulu, tüm ekonomik sıkıntılara rağmen Akhisar Belediyesi’nin hizmetlerine aralıksız devam ettiğini belirtti. Başkan Dutlulu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “ Bildiğiniz gibi özellikle bu sene Yaz mevsimi çok sıcak geçiyor, orman yangınlarını önlemek amacıyla Park Bahçe Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz yangınlara karşı çalışmalarını sürdürüyor. Aynı şekilde Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz de birçok mahallede asfalt çalışmalarına devam ediyor. Yollarını yapamadığımız, altyapı sorunu olan mahallelerimiz vardı; bu konuda Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Atatürk Mahallesi 522 sokakta altyapı çalışmalarını bitirdiler. Altyapısı bitirilen yolların, taş döşeme ve asfalt işlerine hemen başlayacağız. Hürriyet Mahallesinde ciddi anlamda yol çalışması yaptık. Yarından itibaren de Atatürk Mahallesinde belediye konutları yoluna başlayacağız. Reşatbey Mahallesi yollarına Ağustos ayında başlayacağız. Plan ve program çerçevesinde sırasıyla Seyitahmet, Efendi ve Ulucami mahallerinde çalışmalarımız sürecek ”dedi.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulunun açıklamalarından sonra devam eden Meclis toplantısının 1. maddesinde yer alan 2023 Yılı Gelir Tarife Değişikliği plan bütçe komisyonuna havale edildi.

Gündemin 2. maddesinde yer alan İtalya’da düzenlenecek olan Folklor Festivaline Akhisar Belediyesi Folklor ekibinin katılımı hakkında AK Parti grubu çekimser kaldı. Mecliste yapılan oylama sonucu madde oy çokluğu ile kabul edildi.

3. gündem maddesinde yer alan Medar Mahallesi 181 Ada, 3 ve 4 Parsellere Yönelik 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği, oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi.

Gündemin 4.,5. ve 6 . maddelerinde yer alan konular ilgili komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

Ek gündem maddesinde yer alan Bulgaristan’ın Hitrino belediyesince yapılacak olan Koca Yusuf Yağlı güreşlerine katılmak isteyen Belediye Meclis üyelerinden katılım listesi oluşturularak giderlerin kendileri tarafından karşılanması koşuluyla katılımlarına oy birliği ile karar verildi.

Meclis görüşmeleri sonunda konuşan Başkan Dutlulu, ”Akhisar Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Alınan kararların Akhisar’ımıza hayırlı olmasını dilerim ”dedi.
Bir sonraki meclis toplantısının 5 Eylül Salı günü saat 16.00’da olacağı bildirildi.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.