AKHİSAR KULİS HABER

AKHİSAR’DA 100’NCÜ YILA YAKIŞIR CUMHURİYET COŞKUSU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı kutlamaları Akhisar’da büyük bir coşkuyla kutladı. Şehir Stadyumunda gerçekleştirilen 100’ncü yıl kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

AKHİSAR’DA 100’NCÜ YILA YAKIŞIR CUMHURİYET COŞKUSU
29 Ekim 2023 - 19:30

Cumhuriyetin 100. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında 09.30 ile 09.50 saatleri arasında Akhisar Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen tebrikatta Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Hüseyin Borazan, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya katıldı.

Program çerçevesinde Şehir Stadyumunda başlayan 100’ncü yıl kutlama programına Kaymakam Murat Kütük, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Hüseyin Borazan, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve diğer protokol üyeleri, öğretmenler ile öğrencilerin katıldığı Cumhuriyet coşkusuna, Akhisarlılar ortak oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akhisar Kaymakamı Murat Kütük yaptı.

Cumhuriyet M.T.A.L. öğrencilerinin getirdiği güvercinleri, protokol havaya saldıktan sonra Akhisar Anadolu Lisesi öğrencileri Selimhan Aksoy (Cumhuriyet Bayramı’nda), Damla Ulutaş (29 Ekim), Barış Güleryüz (Nöbetçi Millet) şiirlerini okudular.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde düzenlenen spor, kompozisyon, şiir, resim, yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Akhisar protokolü tarafından kupa ve madalyaları verildi. Akhisar Anadolu Lisesi Su Eda Aydın’ın solo türküleri eşliğinde Cumhuriyet Oratoryosu seyirciler tarafında çok beğenildi.

Program kapsamında öğrencilerin getirdiği güvercinler sembolik bir anlam taşıyarak uçuruldu. Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterilerinden sonra geçiş töreni ile program sona erdi.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.