AKHİSAR KULİS HABER

AKHİSAR’DA 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıldönümü, Akhisar’da büyük bir coşkuyla kutlandı.

AKHİSAR’DA 23 NİSAN COŞKUSU
23 Nisan 2024 - 20:47

Milli Egemenlik Meydanı’nda Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem tarafından çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programda günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmalar yapıldı. Program kapsamında günün ikinci etkinliği ise, Akhisar Şehit Mustafa Çürük İlkokulu bahçesinde gerçekleşti. Öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. “Özgürlük” gösterisinden “Hoş Geldin 23 Nisan” şiirine, “Atatürk Çocukları Al Bayrağım” gösterisinden halk oyunlarına kadar birçok renkli performans sergilendi. Etkinlik, Taekwondo gösterisi, “10. Yıl Marşı” ve bisiklet takımının gösterisi ile sona erdi.  

BAŞKANLIK KOLTUĞU ÇOCUKLARA EMANET

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun koltuğu, geleceğin büyükleri olan çocuklara geçti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun koltuğu, geleceğin büyükleri olan çocuklara geçti. Başkan Dutlulu’nun sözleriyle, “Gelenek bozulmadı; her 23 Nisan’da olduğu gibi bu bayramda da belediye başkanlığı koltuğu geleceğimizin teminatı çocuklarımızın oldu.”

Şehit Osman Alp’in kızı Serenay Alp ve özel kardeşimiz Yakup Talha Çiftçi, bayram boyunca Akhisar Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Dutlulu, “Bu makamlar bir gün gençlerimizin olacak; o güne kadar, onlara daha güzel şehirler bırakmak için Ata’mızın izinde tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diyerek çocuklara olan inancını ve bu uygulamanın önemini vurguladı.

OKULLARDA BAYRAM COŞKUSU

Genel programların yanı sıra il genelindeki bütün okullar kendi bünyelerinde bayram kutlaması gerçekleştirdi. Bu okullardan biri olan Akhisar Nadide Fazıl Aysu-Fatih İlkokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da büyük bir coşkuyla kutlandı. Bayrak, balon ve çeşitli materyallerle süslenen okul bahçesinde öğrenciler, zeybek gösterisi ve öğretmenleri eşliğinde birbirinden renkli kıyafetlerle muhteşem gösteriler gerçekleştirdi. Çocukların bayram coşkusuna velilerde eşlik etti. Sandalye kapma, balon patlatma ve halat çekme yarışlarına velilerde katıldı. Yarışmayı kazananlar okul idaresi tarafında çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.