AKHİSAR KULİS HABER

AKHİSAR’DA DOLUNUN ZARAR VERDİĞİ TARIM ALANLARINDA HASAR TESPİT ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Akhisar’da geçtiğimiz gün meydana gelen şiddetli sağanak ve dolu yağışı nedeniyle zarar gören tarım arazilerinde hasar tespit çalışması başlatıldı.

AKHİSAR’DA DOLUNUN ZARAR VERDİĞİ TARIM ALANLARINDA HASAR TESPİT ÇALIŞMASI BAŞLATILDI
06 Eylül 2023 - 10:34

Çamönü, Gökçeahmet ve Kadıdağı mahallelerinde şiddetli yağış ve dolu etkili oldu. Uzun süre devam eden iri taneli dolu yağışı nedeniyle zeytinlikler ve örtü altı sebze üretimi yapılan tarım alanları zarar gördü. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ve Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, beraberindeki teknik personel ile birlikte sahada hasar tespit çalışması başlatıldı.

Mahallelerindeki hasar durumuna ilişkin bilgiler alan İl Tarım Müdürü Öztürk, dolu riskine karşı tüm çiftçilerin %50’si Devlet tarafından karşılanan TARSİM Tarım Sigortası yaptırarak hem ürünlerini hem de kazançlarını güvence altına almaları gerektiğini vurgulayıp, afetten etkilenen bütün çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.