AKHİSAR KULİS HABER

AKHİSAR’DA FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ

21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle Akhisar Orman İşletme Müdürlüğünün organize ettiği program dahilinde Yel değirmeni TOKİ konutları arka kısmında bulunan ormanlık alana ağaç dikim etkinliği düzenlendi

AKHİSAR’DA FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ
21 Mart 2024 - 18:54

Düzenlenen etkinliğe Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Akhisar Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Borazan, Akhisar İlçe Jandarma Komutanı Ali Galip Kocaman, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Akhisar Orman İşletme Müdürü Yavuz Selim Sağlam yaptığı açılış konuşmasında, “Bugün Dünyada gece ile gündüz sürelerinin eşit olduğu gündür. Yani ekinokstur. Bu tarihten itibaren Kuzey Yarım Kürede gündüzler, gecelerden, Güney Yarım Kürede ise geceler gündüzlerden uzun olmaya başlar. Bu tarih Kuzey Yarım Kürede İlkbahar, Güney Yarım Kürede Sonbaharın başlangıcıdır. Baharın başlangıcı olarak kabul edilen 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 21 Mart ile başlayan hafta da Dünya Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı olarak kutlanır. Ormanlar yeryüzündeki tüm canlıların ortak değeridir. Yaşanabilir bir dünyanın sigortasıdır. Ormanlar hava kirliliğini, su kıtlığını, taşkınları, selleri, erozyonunu, gürültüyü önler, iklimi düzenler. Orman toplum sağlığı, huzur ve mutluluktur. Orman Geleceğe Nefestir. Orman Hayattır. Daha yeşil bir Dünya ve Türkiye için mücadele eden, yeşil vatana gönül veren tüm emektaşlarımızın Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftasını kutlarım” dedi.

Kaymakam Murat Kütük ise, “Öncelikle baharın başlangıcı bugün Nevruz bayramı. Orta Asya’dan bu yana baharın başlangıcı ve ormancılık günü ve yine sabahleyin özel öğrencilerimizi ziyaret ederek Down Sendromlu öğrencilerimizi ziyaret ettik. Dolayısıyla böylesine güzel bir günde çocuklarımız ağaçlarını dikecek, küçük çocuklarımız diktikleri ağaçlarla beraber nice bahar aylarında ve yaz aylarında bu ağaçlarla beraber büyüyecekler” dedi.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.