AKHİSAR KULİS HABER

BAĞLARDA OLUŞAN ZİRAİ DON ZARARI KAYIT ALTINDA

Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından bağlarda meydana gelen zirai don kontrolleri devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bölgede etkili olan zirai don olayı, gözleri uyanmış haldeki çekirdeksiz üzüm bağlarına ve meyve ağaçlarına zarar verdi. Akselendi, Beyoba, Sazoba, Sarıçalı, Mecidiye mahallelerindeki tarım arazilerinde hasar tespit çalışması yapıldı.

BAĞLARDA OLUŞAN ZİRAİ DON ZARARI KAYIT ALTINDA
25 Mart 2024 - 15:39

Akhisar ‘da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına inmesi ile birlikte, bölgede 22 Mart Cuma ve 23 Mart Cumartesi geceleri başlayan ve ertesi günlerin sabah saatlerine kadar etkili olan zirai don olayı, gözleri uyanmış haldeki çekirdeksiz üzüm bağlarına ve meyve ağaçlarına zarar verdi.

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ve teknik personel tarafından tarım alanlarındaki zararın boyutlarına dair incelemeler yapılırken zirai don afetinden zarar gören Akselendi, Beyoba, Sazoba, Sarıçalı, Mecidiye mahallelerindeki tarım arazilerinde hasar tespit çalışmalarına devam ediyor.

Zirai dondan zarar gören üreticilerimizden tarım sigortası (TARSİM) yaptırmış olanlar, ilgili sigorta acentesine yönlendirilirken, sigorta yaptırmamış olan üreticiler ise “Borç Erteleme Uygulama Talimatı” kapsamında, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne dilekçe vererek borç erteleme müracaatında bulunabileceği belirtilmektedir.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.