AKHİSAR KULİS HABER

BAŞKAN DUTLULU, MANİSA’NIN TEK İL OLABİLECEK İLÇESİ AKHİSAR

Seçimlerin ertesinde 100 il 1000 ilçe projesi kapsamında Akhisar müjdeli haberi bekliyor. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Akhisar’ın kesinlikle il olacağına inanıyorum. Ben şimdiden tüm Akhisarlılara hayırlı olsun diyorum” dedi

BAŞKAN DUTLULU, MANİSA’NIN TEK İL OLABİLECEK İLÇESİ AKHİSAR
25 Haziran 2023 - 0:17

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı 100 il, bin ilçe açıklaması gündemdeki sıcaklığını konuyor. Yapılan son sayımda 177 bin 419 nüfusa sahip ve Ege’nin en büyük ilçeleri arasında yer alan Akhisar’ın il olma beklentisi büyük. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“BEN ŞİMDİDEN TÜM AKHİSARLILARA HAYIRLI OLSUN DİYORUM”

100 il 1000 ilçe projesi eğer hayata geçerse zaten “Akhisar’ın kesinlikle il olacağına inanıyorum” diyen Besim Dutlulu Akhisar’ın potansiyelini şu sözlerle ifade etti:

“Hem ekonomik olarak hem sosyal olarak hem kent yapısı olarak hem de coğrafi konum açısından Manisa’nın il olabilecek tek ilçesi Akhisar’dır. Akhisar bunu çoktan hak etmişti. Akhisar’ın halkı da sanayisi de tarımı da buna hazır. Akhisar’ın il olması Manisa’nın diğer ilçelerinin de yararına bir şey olacaktır. Ben şimdiden tüm Akhisarlılara hayırlı olsun diyorum.”

“MANİSA’NIN TEK İL OLABİLECEK İLÇESİ AKHİSAR”

Geçtiğimiz günlerde Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın Salihli il olması ile ilgili yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Dutlulu şu şekilde konuştu:

“Tabii ki her ilçe il olmayı ister ama Manisa’nın tek il olmayı hak eden ilçesi Akhisar, ben Salihli’yi çok seviyorum ve her zaman çok iyi yerlerde olmasını isterim ama devletimizin ilçeleri il yapması için belli kriterleri var bu kriterlere tek uygun olan ilçe herkesin bildiği gibi Akhisar. Salihli’nin her anlamda çok iyi olmasını isterim ama şu an böyle bir şey gündemde yok. Eğer Salihli Akhisar kıyaslaması yaparsak Akhisar bu kriterleri daha fazla karşılıyor.”

“ŞU AN AKTİF BİR İL GÖREVİ GÖRÜYOR”

Akhisar’ın sanayisiyle, coğrafi konumuyla ve kültürel yapısıyla bütün kriterleri sağladığının altını çizen Dutlulu, “Akhisar’ın Türkiye’de iki tane sanayi organize bölgesi (OSB) olan bir tanesi Türkiye’de tek olan Zeytin İhtisas OSB’sidir. 16 milyon zeytin ağacıyla çoktan zeytinin başkenti olan Akhisar, coğrafi konumu bakımından Manisa’ya belli bir mesafeye sahip zaten çevresindeki ilçelerle zaten şu an aktif bir il konumunda. Akhisar’ı ziyaret ettiğiniz zaman birçok yerinde AVM’sinde, çarşısında, göletinde, parklarından Akhisarlıdan çok çevre ilçelerden Gölmarmara’dan, Soma’dan, Kırkağaç’tan, Gördes’ten gelmiş vatandaşlarımızı görüyorsunuz. Bunu sebebi zaten Akhisar şu an aktif olarak bölgenin il görevi görüyor. Bunu çevre ilçeler de kabul etmiş bir durumda. Saruhanlı’nın birçok kasabası alışveriş yapmaya Manisa’ya değil Akhisar’a geliyor, bu zaten yıllardır böyle olan bir durum Akhisar 1970’li 80’li yıllardan beri bölgenin merkezi. Ekonomik olarak da her geçen gün canlılığı artıyor. Gelişmişlik indeksine baktığımız zaman da birçok tarafsız kaynaktan da bunun sağlamasını yapabilirsiniz gelişmişlik sıralamasında Manisa Yunusemre’den sonra Akhisar geliyor. Akhisar halkı da bunu istiyor, bütün halk buna gönül vermiş durumda.

“BABAM DA ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜ”

Yıllar önce de Akhisar’a il olma sözlerinin boşa çıkmasını hatırlatan Dutlulu: “Babamın belediye başkanlığı yaptığı dönemde ben çok küçüktüm ama hatırlıyorum o zaman Akhisar’a çok fazla umut verildi ama bu umutlar siyasiler tarafından boşa çıktı. O dönem babam da çok üzülmüştü. Akhisar o dönem de il olmayı çok hak etmişti. O dönem il olan çoğu yerden daha gelişmiş durumdaydı. Zaten Ege Bölgesi’nde il olmayı hak eden ilçe sayısı çok fazla Nazilli, Edremit bunlardan bazıları. Babamla bu olayı konuştuğumuz zaman bu olayı çok siyaset malzemesi yapmayı doğru bulmuyoruz, siyaseten kullanılması durumunda ters tepebiliyor, insanlarda tepki çok oluşabiliyor. Zaten akıl ve mantık çerçevesi içinde baktığımız zaman il olacak tek ilçe Manisa’da Akhisar’dır” dedi.

“DOĞAL İLÇELERİMİZ ZATEN VAR”

Akhisar’ın il olması durumunda Akhisar’a bağlanacak ilçeleri tabii ki şehir planlamacıların daha iyi oturup analiz edeceğini söyleyen Dutlulu “Bizim zaten doğal ilçelerimiz var Gölmarmara zaten Akhisar’ın bir kasabasıydı 80’li yıllara kadar Soma, Kırkağaç, Gördes bunların hepsi Akhisar’a bağlanması muhtemel yerler Bergama’ya kadar Akhisar’a gelebilir” dedi.

“BEN ZATEN AKHİSAR’I BİR İL OLARAK GÖRÜYORUM”

Bu işi kamuoyuyla değil daha çok Ankara’daki siyasilerle çözüleceğini düşünen Akhisar Belediye Başkanı “Her ilçe il olmak ister bunu dediğim gibi Ankara’da siyaset yapan siyasetçiler çözecek Akhisar’ın her yerde adı geçiyor. Ben de Akhisar’ın il olacağına canı gönülden inanıyorum. Ben Akhisar’ı zaten il olmuş olarak görüyorum. Tüm Akhisar halkına hayırlı olsun. Bundan sonra da çok güzel çalışmalar yapacağız. Bu konuda umutluyum” diye konuştu.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.