AKHİSAR KULİS HABER

CHP AKHİSAR İLÇE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KAZANAN HAYRİYE HACET OLDU

Akhisar’da gerçekleşen 38. Olağan Genel Kurul seçiminde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akhisar İlçe Başkanlığı için mevcut başkan Umut Çavuş ve Hayriye Hacet’in listeleri yarıştı. Seçimin sonucunda galibi belli oldu.

CHP AKHİSAR İLÇE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KAZANAN HAYRİYE HACET OLDU
20 Ağustos 2023 - 12:03

Kongre, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrenin açılış konuşmasını CHP ilçe mevcut başkanı Umut Çavuş gerçekleştirdi ve görev yapmış olan yönetim kurulu üyelerine plaket takdim etti. Faaliyet raporu CHP yönetim kurulu üyesi Ahmet Şen tarafından, hesap işleri raporu ise yönetim kurulu üyesi Ali Kemal Çokgör tarafından okundu. Bu seçimle birlikte yeni yönetimin oluşmasıyla CHP Akhisar İlçe Başkanlığı’nda yeni dönem başlamış oldu.

CHP’li Özel partisinin Akhisar ilçe kongresinde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Parti içi demokrasi meselesi son derece önemli. Bir değişim tartışması var. Bu tartışmayı mümkün olan en nezaketli mümkün olan en vefalı ama mümkün olan en kararlı biçimde devam ettirmemiz lazım. Zira bu işi sadece genel başkanın değişmesine endekslersek ona da haksızlık etmiş oluruz, vefasızlık etmiş oluruz ve meseleyi görmemiş oluruz. Sadece onun ekip arkadaşlarına, önceki dönem MYK üyelerinin değişmesine değişimi sağlayacağını düşünürsek at gözlüğü takmış oluruz. Sadece tüzüğü, yazılı çizili belgeleri değiştirerek ‘Biz değişim yapacağız, kadrolarla meşgul olmayın, önemli olan iç tüzük, tüzük değişikliğidir. Önemli olan program’ denilirse o zaman cambaza bak esas meseleyi konuşma olur. Ne yapmak lazım hepsini birden ele alacak, topyekün fedakarca, herkesin öz eleştiri yaptığı ve bunu sonucunda gerekiyorsa gökten göktaşı düşüp de oradan bir genel başkan adayı çıkmayacak bu partiye. Elbette içimizden biri olacak. Bir evladımız olacak. Bizden birisi olacak. İllaki illa birisi olacak diye bir şey yok. Sonunda hangimize nasıl bir sorumluluk düşerse genel başkansa genel başkanlık, fedakarlıksa fedakârlık.”

Konuşmasının son kısmında partisinin genel başkanlık adaylığı konusunda da göreve hazır olduğunun mesajını veren CHP’li Özel sözlerini şöyle sonlandırdı: “1974’te Manisa’da doğmuş, İzmir’de okumuş, askerliğini yapmış, Bu Manisa’ya gelmiş, Manisa Eczacılar Odası başkanlığı, Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreterliği görevlerini peşin sıra yapmış, her adımında meslektaşlarının, arkadaşlarının ve üyelerinin desteğin almış, bir gün birlikte yol yürüdüğü kişiye bile dirsek göstermemiş, sırt çevirmemiş, bugüne kadar örgütünün ve partisinin menfaati dışında hiçbir şey yapmamış, idari görevlerde değil ama mecliste grubundaki görevlerde sizi ne Süleyman Soylu’nun, ne Hulusi Akar’ın ne de Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında yüzünüzü önünüze eğdirmemiş bir evladınız olarak. Dersiniz ki evladım özgür bir laf söyledin mağlubiyet yaşayan takımda santrafor olacağıma, şampiyon takımda her kademe talibim demiştim. Onu burada altını çizerek söylüyorum. Üyelerimiz, delegelerimiz ve 81 ilin üyemiz, delegemiz derse ki Özgür Özel orta sahadasın ordayım, kale derlerse ordayım, savunmada derse ordayım, yedek ol derse ordayım. Ama geç takımın başına derlerse sizlerin desteğiyle yine ordayım. Baba evine geldim baba evine. Helalleşmeye geldim, helallik almaya geldim.”

Seçimde toplam 416 delege oy kullanma hakkına sahipken, 401 delege oy kullandı. Hayriye Hacet listesi 244 oy alırken, Umut Çavuş listesi 156 oy aldı ve 1 oy geçersiz sayıldı. Seçimin divan başkanlığını CHP Manisa eski İl Başkanı Cahit Kaplan üstlendi. Katip üyeliklere ise Hasan Çobankaya ve Gülden Erhun seçildi.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.