AKHİSAR KULİS HABER

EYYAM-I BAHUR SICAKLARI BUGÜN BAŞLIYOR, BU SAAT ARALIĞINDA DIŞARI ÇIKMAYIN

Günlerdir beklenen Eyyam-ı bahur sıcakları, bugün etkisini göstermeye başlıyor. Akhisar’da Çarşamba 32, perşembe sıcaklık 39, Cuma ve cumartesi günü ise 41 dereceye kadar çıkacak. Sıcaklıkların 4 gün boyunca etkili olacağı öngörülürken uzmanlar saat 10.00-16.00 arasında güneşe çıkılmamasını tavsiye ediyor. Öte yandan yazın en sıcak günlerinin yaşanacağı “eyyam-ı bahur”un orman yangını riskini arttıracağı da öngörülüyor.

EYYAM-I BAHUR SICAKLARI BUGÜN BAŞLIYOR, BU SAAT ARALIĞINDA DIŞARI ÇIKMAYIN
02 Ağustos 2023 - 9:18

Eyyam-ı bahur sıcakları bugün ülke genelinde etkili olacak şekilde başlıyor. Birçok şehirde hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkacak. Vatandaşlardan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş çarpmasına karşı tedbirli olmaları istendi. Prof. Dr. Şermin Tağıl, Türkiye’de yarından itibaren etkili olacak yazın en sıcak günlerinin yaşanacağı “eyyam-ı bahur”un orman yangını riskini arttıracağını vurguladı.

8 DERECE BİRDEN ARTACAK

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı ve Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, Eyyam-ı bahur sıcaklıklarının Kuzey Afrika’dan Türkiye’ye geldiğini belirterek, bugünden itibaren sıcaklıkların kademeli olarak yükseleceğini aktardı. Yurdun batı kesiminde görülmesi beklenen sıcaklıkların İstanbul’da da etkili olacağını dile getiren Tek, “İstanbul’da Eyyam-ı bahur sıcakları çarşamba günü başlayacak, perşembe günü ‘pik’ noktaya ulaşacak.” diye konuştu.

“10.00-16.00 ARASI GÜNEŞE ÇIKMAYIN”

Vatandaşların bu dönemde sıcaklara dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Tek, şunları kaydetti: “Vatandaşların saat 10.00 ila 16.00 arasında güneş ışınlarına maruz kalmaması gerekiyor. Dışarıya çıkanların ise açık renkli elbiseleri tercih etmeleri önemli. Ayrıca bu sıcak günlerde su tüketimi çok olmalı, proteinli gıdalardan kaçınılmalı. Sıcaklığın pik yapacağı saatlerde bedeni zorlayan işlerden kaçınmakta önemli.”

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.