AKHİSAR KULİS HABER

SANDIK BAŞINDAN İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER: KRAL DA VAR ASTRONOT DA

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında. Oy vermeye farklı kostümler, araçlar ve hayvanlarla gelen bazı vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturdu.

SANDIK BAŞINDAN İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER: KRAL DA VAR ASTRONOT DA
31 Mart 2024 - 16:15

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında gitti. Oy vermeye farklı kostümler, araçlar ve hayvanlarla gelen bazı vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturdu.

ASTRONOT KOSTÜMÜYLE OY KULLANDI

Düzce‘de muay thai milli sporcusu Muhammet Bişgin, oy kullanacağı okula kendi tasarladığı astronot kostümüyle geldi.

Evinden astronot kostümünü giyerek çıkan 34 yaşındaki Bişgin, kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

“ADANA KRALI” DA OYUNU KULLANDI

Adana‘da kral kıyafeti giymesi ve taç takarak kentte dolaşması sebebiyle “Adana Kralı” olarak bilinen 69 yaşındaki Hüseyin Şen de oyunu kullandı.

Şen, gönüllü olarak kentin tanıtımını yaptığını anlatarak, “Bütün Adanalı kardeşlerim beni kabullendi. Kentte kral olarak geziyorum. Amacım gönüllü olarak Adana’yı tanıtmak. Sokaklarda bu kıyafetle geziyorum” diye konuştu.

Adana’nın sembol renklerini taşıdığını söyleyen Şen, “Kıyafetim turuncu ve beyaz. Bu renkler Adana’nın sembolüdür. Bugün de oy kullanmaya böyle geldim. Benimle fotoğraf çektirenler çok mutlu oluyor. Ben de mutlu oluyorum” dedi.

HACİVAT KOSTÜMÜYLE OY KULLANDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı 65 yaşındaki Akay, Bursa‘nın Osmangazi ilçesinde oyunu kulandı.

Yurt içi ve dışındaki bazı etkinliklerde yıllardır “Hacivat” karakterini canlandıran sanatçı Bülent Akay sandık başına kostümüyle geldi.

Sahnede giydiği “Hacivat” kostümüyle okula gelen Akay, vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.

ATLI KOVBOY SANDIK BAŞINDA

İzmir‘in Yaka Mahallesi’nde binicilik antrenörlüğü yapan Faruk Ceren, oy kullanacağı Yaka Şengül Mustafa Karaca İlkokulu’na at üstünde giderken, öğrencisi Karya Kulapa da kendisine atla birlikte eşlik etti.

“Karamel” ve “Kara İnci” adlı atlarıyla okula giden Ceren, sandığa gidip oyunu da kullandı.

12 yaşındaki öğrencisi Karya Kulapa da, Faruk Ceren’den eğitim aldığı için çok mutlu olduğunu ve kendini çok şanslı hissettiğini ifade etti.

PAPAĞANIYLA BİRLİKTE OY KULLANDI

Antalya‘da taksicilik yapan Rasim Işık, papağanıyla oyunu kullandı. 46 yaşındaki Işık, Gazi Anadolu Lisesi’ne papağını “Paşa” ile gitti.

Diğer seçmenlerin de dikkatini çeken Işık, işlemlerinin ardından omzundaki papağanıyla kabine girdi.

Oy verme işlemi sırasında papağının sürekli ses çıkarması salondaki görevlileri gülümsetti.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.