AKHİSAR KULİS HABER

SMA HASTASI EBRAR BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

Akhisar’da, Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı ile mücadele eden ve tedavisi için toplumun geniş kesimlerinden destek gören Ebrar Aktürk, yaşam mücadelesini kaybetti.

SMA HASTASI EBRAR BEBEK HAYATINI KAYBETTİ
14 Mart 2024 - 23:06

Uzun uğraşlar sonucu tedavi ücreti toplanarak tedavisi Dubai’de gerçekleştirilen ve geçtiğimiz günlerde memleketi Akhisar’a getirilen Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığı ile mücadele eden Ebrar bebek bugün akşam saatlerinde yaşam mücadelesini kaybettiği öğrenildi. Ebrar bebeğin Temmuz 2022’de konulan teşhis sonrası başlatılan tedavi süreci, Türkiye ve dünya genelinde binlerce insanın desteğiyle finanse edilmişti. Ancak, tüm çabalarına rağmen Ebrar Aktürk, henüz sebebi bilinmeyen bir durum sonucu evinde yaşamını yitirdi. Ebrar bebeğin ani kaybı toplumda büyük bir üzüntü ve empati uyandırdı.

CUMA GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK

Akhisar’ın Kobaşdere Mahallesinde ikamet eden Aktürk ailesinin küçük meleği Ebrar için Cuma namazı sonrası köy meydanında cenaze namazı kılınacak. Cenaze namazının ardından ise Ebrar bebek, köy mezarlığına defnedilecek.

Öte yandan, Türkiye ve dünya genelinde geniş destek gören küçük Ebrar’ın yaşam mücadelesi, SMA hastalığına karşı farkındalığın artırılması ve erken teşhis ile tedavi imkanlarının genişletilmesi gerektiği konusunda önemli bir çağrıya dönüştü.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.