AKHİSAR KULİS HABER

TRAFİĞİ FELÇ EDEN O SOKAK GENİŞLETİLİYOR!

Akhisar’ın şehir içi trafik problemi ile ilgili uzun yıllar sonra ilk defa ciddi bir adım atıldı.

TRAFİĞİ FELÇ EDEN O SOKAK GENİŞLETİLİYOR!
11 Nisan 2023 - 13:27

Akhisar Belediyesi tarafından Tahtakale Caddesi olarak bilinen Şeyhisa, Paşa ve Ulucami Mahalleleri birleşiminde bulunan, 50 sokak üzerindeki dar yolda genişletme çalışmaları bugün itibariyle başladı. Yapılan bu çalışma Akhisar’da özellikle şehir merkezinde çok uzun yıllar sonra ciddi adımlardan birisi oldu.

Akhisar Belediye başkanı Besim Dutlulu yaptığı açıklamada; Yılların kanayan yarası, trafiğin kilitlendiği 50 sokak üzerindeki dar yolda genişletme çalışmalarına başladık.

Bölge esnafımıza hem hayırlı işler diledik hem de görüşlerini aldık. İnşallah tamamlandığında şehrimizin bir sorununu daha çözüme kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

ÖZELLİKLE ŞEHİR İÇİ OTOBÜSLERİ SORUN YAŞIYORDU

Akhisar’ın 50 sokak başta olmak üzere birçok dar sokaklarında, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen büyük şehir içi otobüsleri yollarda rahat seyir edemezken, aynı zamanda trafiğin de yavaşlamasına sebep oluyor.

OTOPARK SORUNU DA VAR

Akhisar’da son 20 yıldır artan nüfus ve araç sayısı şehir merkezinde büyük trafik sorunlarına neden oluyor. Özellikle otopark yatırımlarının zamanında yapılmaması araçların ikinci sıra ve kaldırımlarda park edilmesine neden oluyor. Bu sorun yayaların şehir içinde rahat ve konforlu şekilde hareket etmesinin de önüne geçiyor.   

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.