AKHİSAR KULİS HABER

TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN 179. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

Türk Polis Teşkilatının 179. Kuruluş Yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında, Milli Egemenlik Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi.

TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN 179. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI
08 Nisan 2024 - 14:31

Türk Polis Teşkilatının 179. Kuruluş Yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında, Milli Egemenlik Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran tarafından anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende bir konuşma yapan Komiser Kenan Yalçınkaya, “Bugün Türk Halkının sevgi ve güvenini kazanmış, Demokratik Hukuk Devletinin, Atatürk ilk ve inkılaplarının ve Laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis teşkilatının Kuruluş yıl dönümünüzle sınırlı kalmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğumuzu belirterek, törenimizi kutlamak adına toplanmış bulunmaktayız. Katılan misafirlerimize hoş geldiniz diyor, saygılarımı arz ediyorum.

Şanla şerefe yazdığı 178 yıllık maziyi geride bırakmış teşkilatımız, 179. Kuruluş yılına girerken sadece Türkiye sınırları içerisinde değil Dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Türk Polisi, çağdaş ülkelerin kullanmış olduğu araç-gereç ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinmiş, dünyada ortaya çıkan gelişmelere benzer olarak milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemektedir.

Emniyet teşkilatı, toplumda huzuru ve düzeni temin etme, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Bizler bu görevi yerine getirirken, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyor, adaletle dayanmayan güç zorbalıktır diyerek hukuk devletinin gereklerini yerine getiriyor, korkulan değil güvenilen bir teşkilat olarak anılıyoruz.

Türk Polis teşkilatı olarak suç ve suçluyla mücadele ederken siz değerli vatandaşımızın da bu mücadeleden en içinde olduğunu görüyor ve bu süreçte bizlere destekler olmanızı, vatandaşlarımız olmadan bu mücadelede eksik kalacağını düşünüyor, sizlerin bizimle aynı yolda yürümeye devam etmesini istiyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, üstlendiği görevi ve kutsal saydığı vatan uğruna canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize ve emekli teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı sunuyor, Cumhuriyetimizin, Milli bütünlüğümüzün, Atatürk ilk ve inkılapları ile temel hak ve özgürlüklerimizin ve sade koruyucuları olan Türk Polis Teşkilatının 179. Yıl dönümünü bir kez daha kutluyorum” dedi.

ŞEHİT MEZARLARI ZİYARET EDİLDİ

Milli Egemenlik Meydanı’ndaki törenin ardından İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran ve beraberindeki heyet şehit mezarlığını ziyaret etti. Burada bulunan şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak dualar edildi ve Şehit kabirlerine karanfil bırakıldı.  

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.