AKHİSAR KULİS HABER

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ TARİFESİ SONA ERDİ!

Türkiye’de doğalgaz kullanılan her haneye verilen 25 metreküplük olan ücretsiz doğalgaz desteği uygulaması sona erdi.

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ TARİFESİ SONA ERDİ!
02 Mayıs 2024 - 13:34

1 yıldır devam eden ve geçen yıl Nisan 2023’te başlayan mutfak ve sıcak tüketiminde 25 metreküpe kadar ücretsiz doğal gaz uygulaması 1 Mayıs 2024 itibariyle sona erdi. Bu dönemde tüketicilere 25 metreküpün karşılığı olarak her ay yaklaşık 150 lira daha düşük fatura geliyordu. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), mayıs itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gazın ve elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi. BOTAŞ‘ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, doğal gazda mayısta geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.

YARINDAN İTİBAREN DOĞALGAZ FATURALARINA 150 LİRA EKLENECEK

1 Mayıs tarihi itibarıyla, tüm doğalgaz faturalarına 25 metreküplük ilave bedel yansıtılacak. Şehirler arasında değişiklik göstermesine karşın, söz konusu bedelin faturaya yansıması yaklaşık olarak 150 TL şeklinde gerçekleşecek. Bir başka deyişle vatandaşlar, aynı doğalgaz kullansalar bile mayıs ayı faturalarında fazladan 150 lira ödeme yapmak mecburiyetinde kalacak.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.