AKHİSAR KULİS HABER

ZEYTİN ÜRETİCİLERİ DİKKAT! RİSK SEVİYESİ SINIRDA…

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü zeytin üreticilerini uyardı. Zeytin masası ekipleri zeytin üzerindeki halkalı leke hastalığına ve zeytin dal kanserine dikkat çekti.  

ZEYTİN ÜRETİCİLERİ DİKKAT! RİSK SEVİYESİ SINIRDA…
01 Mart 2024 - 21:05

Türkiye’nin zeytin ağacı varlığı en çok ilçelerinden biri olan ve zeytinin başkenti Akhisar’da, üreticileri yeni sezon hazırlığı telaşı sardı. Zeytin bahçelerinde budamadan, ilaçlamaya kadar yapılan çalışmalarla yoğunluk yaşanırken Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticileri zeytinde halkalı leke hastalığı ve zeytin dal kanseri konusunda uyardı.

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Zeytin masası ekipleri Gökçeahmet, Medar, Süleymanlı, Sünnetçiler, Yatağan, Zeytinliova, Erdelli, Sindelli ve Mecidiye mahallelerinde bahçe kontrolleri yaptı. Zeytin hastalık ve zararlılarına dair gözlemler yapılırken, yaygın görülen toprak işleme ve budama hatalarına rastlandı.

Sürgünde Çiçek Taslağı, Zeytin Güvesi Yaprak Nesli Larvası, Zeytin Dal Kanseri, Hatalı Toprak İşleme (Derin Sürüm) sebebiyle kopan kılcal kökler, Gençleştirme Budaması Uygulaması Hatası, Budamadaki Yanlış Tercihler Sebebiyle Kalın Dala Kaçmış Ağaç ve Vaktiyle Tekleme Yapılmaması Sebebiyle Çift Gövdeli Kalmış Ağaçlar üzerinde inceleme yapan ekipler, Zeytin yetiştiricilerinin yağış durumunu dikkate alarak, Bordo Bulamacı veya ruhsatlı diğer bitki koruma ürünleri ile Zeytin Dal Kanseri ve Halkalı Leke hastalıklarına karşı ilaçlama yapılmasını duyurdu.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.