AKHİSAR KULİS HABER

ZEYTİNYAĞI ÜRETİM İŞLETMELERİNDE DENETİM

Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü, gıda güvenliği ve halk sağlığını koruma amacıyla ilçe genelindeki zeytin ve zeytinyağı üreten işletmelerde denetime başladı.

ZEYTİNYAĞI ÜRETİM İŞLETMELERİNDE DENETİM
28 Kasım 2023 - 17:10

Bakanlıkça planlanan program kapsamında, ilçe genelindeki zeytin ve zeytinyağı üretilen ve satıldığı yerlerde denetimlerini sürdüren Gıda kontrol ekipleri, işletmelerde genel ve özel hijyen kurallarının uygulanıp uygulanmadığı detaylı bir şekilde inceleniyor.

İşletmelerin hijyen standartlarına uygun olup olmadığını, gıda güvenliği açısından kritik olan tüm alanları gözden geçiriyor. Ayrıca, kullanılan hammadde kalitesi ve gıda ile doğrudan temas eden maddelerin güvenliği de kontrol ediliyor. Zeytinlerin kuyulardan hangi yöntemlerle çıkarıldığı, paketleme ve dağıtım aşamaları detaylı şekilde inceleniyor. Öte yandan çalışanların gerekli hijyen eğitimini aldığını ve bu eğitimin belgesini teyit ediyor.

Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü’nün bu denetimleri sayesinde zeytinin başkenti olarak atfedilen Akhisar’ın ürün kalitesinin daha iyi yerlere gelmesi hedefleniyor.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.